Managed hosting door True

Intel brengt goedkope laptop naar Europa

 

Niet alleen arme kinderen in ontwikkelingslanden kunnen gebruikmaken van de goedkope laptop van Intel. Ook European en Amerikanen op zoek naar een goedkoop model kunnen bij de chipfabrikant aankloppen.

De goedkope laptop van Intel, oorspronkelijk bedoeld voor arme kinderen, komt ook in Europa en de Verenigde Staten op de markt. Deze tweede generatie van de Classmate PC wordt binnenkort onthuld, meldt persbureau Reuters.

Het is niet de eerste goedkope laptop. Andere voorbeelden zijn en de One van Elonex en de Asus Eee PC. De prijzen van laptops staan al onder druk sinds de lancering van de goedkope de XO van het derdewereldproject ‘One Laptop Per Child'. Bij supermarktketen Wallmart ligt de goedkope Everex Cloudbook in de schappen. En ook MSI komt in juni met een budgetlaptop op de proppen, de Wind PC.

De prijs van de Classmate PC ligt tussen de 160 en 200 euro. Volgens Intel zal de lancering van de Intel laptop, oorspronkelijk bedoeld voor onvermogende kinderen, op de markt een verdere verschuiving teweeg brengen in de computerprijzen. Naar alle waarschijnlijkheid komt de machine met het besturingssysteem Windows.

In India, Mexico en Indonesië is het eerste model al te koop. Tot nu toe heeft de chipfabrikant minder dan honderdduizend Classmates verkocht. Het bedrijf gooit de productie dit jaar nog omhoog. Aan een derde generatie-model wordt al gewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2440002). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.