Managed hosting door True

Novell mag rechtszaak tegen Microsoft doorzetten

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten heeft besloten dat Novell de rechtszaak tegen Microsoft mag doorzetten. De Linux-distributeur beschuldigt Microsoft ervan dat het WordPerfect en Quattro Pro Business uit de markt heeft gedrukt.

Novell mag doorgaan met de rechtszaak die het bedrijf heeft aangespannen tegen Microsoft. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof besloten. Novell beschuldigt Microsoft van oneerlijke concurrentie, waardoor Novells producten WordPerfect en Quattro Pro Business uit de markt zijn gedrukt.

WordPerfect was in de jaren tachtig en negentig een grote concurrent van Microsoft Word. Novell zegt dat Microsoft zich bewust richtte op de producten van Novell en deze kapot heeft gemaakt. Microsoft zou informatie achter hebben gehouden die nodig was om WordPerfect goed op Windows te laten draaien.

Meer marktaandeel

Microsoft wilde de producten van Novell geen kans geven, omdat deze producten ook draaiden op andere besturingssystemen. Die andere besturingssystemen zou zo interessanter worden en meer marktaandeel verkrijgen, aldus Novell. Microsoft zegt dat Novell geen recht van spreken heeft, omdat zelf geen besturingssysteem aanbood. Het Hooggerechtshof is het daar dus niet mee eens.

In 2004 kwamen Novell en Microsoft met elkaar overeen dat Microsoft 536 miljoen dollar zou betalen. Novell beschuldigde Microsoft toen dat Netware geen eerlijke kans gekregen had. De partijen werden het toen niet eens over WordPerfect.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2436947). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.