Managed hosting door True

Twee buitenlandse overnames Lost Boys

 

Het moederbedrijf van webbouwer Lost Boys, LBi, nam in een week tijd twee buitenlandse bedrijven over. De nieuwe dochters zijn gespecialiseerd in zoekmachinemarketing en webanalyse.

Zojuist maakte LBi de overname van het Belgische OX2 bekend, een onderneming waarin web analytics-specialist Eric Peterson een belang heeft. Eind vorige week kocht LBi de Engelse zoekmachinespecialist Netrank.

OX2 bevindt zich op een werkterrein, webanalyse, waaraan steeds meer belang wordt gehecht. Ondernemingen willen tot in detail kunnen meten hoe hun webwinkels, websites en advertenties presteren. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Grenoble en Frankfurt. OX2 wordt geïntegreerd met LBi België.

De Belgische dochter boekte over 2007 een omzet van 1,1 miljoen euro en heeft 14 man in dienst.

LBi zei eind oktober 2007 bij de presentatie van de kwartaalcijfers enkele strategische overnames te zullen plegen. In december kreeg die uitspraak gestalte in de overname van de Nederlandse tak van het Finse Satama.

Vorige week vrijdag kocht LBi het Engelse Netrank, een zoekmachinespecialist die over 2007 een omzet van 3,6 miljoen euro realiseerde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2337252). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.