Managed hosting door True

Yahoo! overweegt ook zelfstandig voortbestaan

 

De directie van Yahoo! zegt ook een zelfstandig voortbestaan serieus te overwegen. Het bedrijf zoekt nu zelfs toenadering tot aartsrivaal Google voor een samenwerking, om daarmee het overnamebod van Microsoft af te wenden.

De overname van Yahoo! door Microsoft is voorlopig nog niet rond. Dit ondanks het feit dat de Windows-producent met zijn bod van 44,6 miljard dollar een meerwaarde van ruim 60 procent biedt ten opzichte van Yahoo!'s beurskoers. Dat betreft dus de beurskoers vóór het bod, want de handel in aandelen van de zoekmachine annex internet-portaal is sindsdien flink verhevigd.

De directie van Yahoo! meent echter dat het bod van Microsoft niet de werkelijke waarde van het bedrijf weerspiegelt. Dus bekijkt het nu andere opties, waaronder een samenwerking met Google. Die twee internet-bedrijven hebben enkele maanden geleden al gesprekken gevoerd, maar die zijn toen op niets uitgelopen.

De beurskoers van Yahoo! staat al geruime tijd onder druk; het bedrijf worstelt al acht kwartalen achter elkaar met dalende omzet en winst. Toch zegt dat directie dat het wel goed komt; investeerders moeten het bedrijf simpelweg nog wat tijd gunnen.

Ceo Jerry Yang sprak laatst van herstel in 2009. Daarmee zou dit kalenderjaar dus alweer 'afgeschreven' zijn. Financieel analisten vinden dat echter onacceptabel, wat de beurskoers - voor het overnamebod van Microsoft - weer flinke klappen gaf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2333120). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.