Managed hosting door True

Novell eist geld van nagenoeg failliet SCO

 

SCO gehackt

Deze leus op de ooit gehackte website van SCO geldt nu t��gen het bedrijf.

Het langlopende conflict tussen enerzijds Linux-aanklager SCO en anderzijds partijen als IBM, Red Hat en Novell krijgt nog een staartje. Novell eist geld van SCO.

Novell claimt nog geld te krijgen van SCO, aan wie het niet de rechten op Unix had verkocht maar slechts wederverkooprechten. Die belangrijke nuance is gebleken uit een van de vele rechtszaken in de Linux-kruistocht van voormalig Linux-leverancier SCO. Dat bedrijf is ook leverancier van een Unix-variant voor x86-processoren.

In april begint  de rechtszaak van Novell tegen SCO over de tegoeden die eerstgenoemde claimt. SCO heeft namelijk royalties geïnd op Unix-technologie, maar blijkt daar dus geen eigendomsrecht op te bezitten. Het bedrijf staat echter op de rand van het faillisement, dus het is maar de vraag of Novell hier echt iets uit weet te slepen. Novell heeft enkele jaren geleden al een claim gelegd op de Unix-inkomsten van SCO.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2291622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.