Managed hosting door True

LPI certificering speelt een steeds belangrijker rol

 

Het Linux Professional Institute (LPI) Central Europe constateert dat haar certificeringen in toenemende mate belangrijk worden gevonden door IT-dienstverleners, waaronder consultancy bedrijven en leveranciers van webhosting.

Omdat steeds meer overheden en ondernemingen Linux als besturingssysteem inzetten, dienen IT-specialisten in toenemende mate aantoonbare Linux-kennis te hebben. Bij beoordeling van deze kennis worden succesvol afgelegde LPI examens als belangrijke indicator gezien, soms zelfs bij klanten gepresenteerd als minimaal vereiste borging voor de kwaliteit van de specialist en zijn prestaties.

Een voorbeeld van zo'n strategie vinden we bij het Nederlandse bedrijf Snow (www.snow.nl). Op het gebied van Linux en Unix consultancy bedient Snow haar, voornamelijk uit grote bedrijven bestaande, klantenkring met ruim 100 Unix specialisten. Voor hen is een certificeringsysteem ontwikkeld dat vier niveaus kent.
Daarbij speelt de LPI-certificering een sleutelrol. Ter voorbereiding op het
LPIC-2 examen heeft Snow tevens een boek geschreven. Dat certificering waardevol is voor Snow blijkt uit de toenemende vraag naar inzet van deze specialisten bij klanten. Het logische gevolg is dat veel Snow specialisten
LPIC-1 en LPIC-2 gecertificeerd zijn en dat Snow de grootste leverancier is van LPI gecertificeerde Unix specialisten in Europa.

"Wij maken al vanaf 2000 gebruik van de leveranciers-onafhankelijke LPI certificeringen" zegt Joost Helberg, technisch directeur bij Snow. "Op dit moment hebben we meer dan 260 LPI examens afgelegd. Meer dan 50 van onze specialisten zijn door LPI gecertificeerd. We hebben zeer goede ervaringen met de LPI examens: de door LPI gehanteerde eisen vormen een goede basis voor het inschatten van de vakkennis van onze medewerkers."

Ook op de Duitse markt zien we soortgelijke tendensen. Bijvoorbeeld bij het in Berlijn gevestigde Heinlein Professional Linux Support GmbH (www.heinlein-support.de). Sollicanten die bij dit bedrijf willen werken moeten de LPIC-2 of - nog beter - de LPIC-3 examens met succes af hebben gerond. Peer Heinlein, LPIC-2 gecertificeerd auteur van het veelgelezen boek "LPIC-1" (www.lpi-buch.de) merkt op: "Het Linux Professional Institute (LPI) heeft met deze certificaten een internationale de facto standaard gezet die in het veld aan betekenis toeneemt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2289155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.