Managed hosting door True

Lernout & Hauspie: Nico Willaert bekent schuld

 

Op het proces rond L&H (Lernout & Hauspie) in Gent heeft ook Nico Willaert, de zogenaamde "derde musketier" bij L&H, schuld bekend op de voornaamste tenlasteleggingen. Hij komt daarmee op dezelfde lijn als Pol Hauspie.

Volgens Frank Marneffe, de advocaat van Willaert, is er geen sprake van een gemeenschappelijke strategie met Pol Hauspie. "Het heeft geen zin tegen het dossier in te pleiten en de evidentie te ontkennen. Nico Willaert neemt zijn verantwoordelijkheid."

"Ja, er is fraude geweest. Ja, er zijn inbreuken geweest", zo pleitte Willaerts advocaat vanochtend. "Er was echter geen sprake om van bij de start de wereld op te lichten en zo'n ramp te veroorzaken. Ze hebben tijd willen winnen en dachten dat de inbreuken een noodzakelijk kwaad waren, een strategie van voorbijgaande aard om het Sofia-project mogelijk te maken. We hebben hier niet met een bende oplichters te maken, wel met bestuurders die schuldig zijn bij het beheer van een vennootschap."

Op vlak van emissiebedrog en koersmanipulatie zal Willaert wel betwisten dat er een oorzakelijk verband is tot de aangerichte schade bij de burgerlijke partijen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2284314). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.