Managed hosting door True

Helft van Europese bedrijven besteedt ICT uit

 

contract deal uitbesteding

Van alle ondernemingen in de Europese Unie kiest 44 procent er voor om de automatisering uit te besteden. Driekwart heeft een breedbandverbinding en 94 procent toegang tot internet.

44 procent van de bedrijven in de EU gebruikte in 2006 externe leveranciers voor het geheel of gedeeltelijk uitvoeren van ict-functies. Denemarken, Finland en Cyprus voerden de lijst aan, terwijl Hongarije, Litouwen en Bulgarije het minst uitbesteedden. Het Nederlandse percentage is niet vermeld. Dat blijkt uit onderzoek van Eurostat (pdf).

Webtoegang

Nederland staat samen met onder andere Finland en België bovenaan als het gaat om toegang tot internet. 97 procent van de Nederlandse bedrijven had in 2006 webtoegang. In 82 procent van de gevallen hebben de ondernemingen in Nederland een breedbandverbinding. Dat is iets boven het Europees gemiddelde.

Bovendien blijkt dat bijna 80 procent van de Nederlandse bedrijven een eigen website heeft, flink boven het EU-gemiddelde van 65. Met 85 procent spant Zweden hierbij de kroon. Hekkensluiter is het bedrijfsleven in Roemenië. Daar heeft nog geen kwart van de ondernemingen een webstek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2252024). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.