Managed hosting door True

'Mozilla raffelt ontwikkeling Firefox 3.0 af'

 

Vorige week publiceerde de gerenommeerde krant The New York Times (NYT) een artikel over Mozilla. In het artikel insinueerde de krant dat Mozilla de ontwikkeling van Firefox 3.0 afraffelt om de browser op tijd uit te kunnen brengen.

Firefox had in september een marktaandeel van 14,85 procent. Recentelijk ging de browser over de 400 miljoen downloads heen. Mozilla is bijna klaar met de ontwikkeling van versie 3.0 van de populaire browser. De Beta 1 wordt op dit moment uitvoerig getest.

Volgens de NYT is Mozilla van plan om maar 20 procent van de aanwezige bugs te repareren voordat het Firefox 3.0 officieel uitbrengt. De krant baseert zich op een uitgelekte interne memo van een vergadering over de status van de browser. In de memo staat te lezen: "We hebben op dit moment 700 bugs gemarkeerd als ‘blokkers'. Dat is teveel. We vragen (eisen) aan eigenaren van componenten om blokkers als prioriteit te stellen. Je wilt dat maar 10 procent blokkers zijn, of wat je gedaan kan krijgen in vier weken."

Een bug die zo gevaarlijk is dat het de lancering van een applicatie kan uitstellen, wordt in de Mozilla-gemeenschap een ‘blokker' genoemd.

In de memo staat verder te lezen: "We doen grofweg hetzelfde voor Beta 3, wat betekent dat ongeveer 80 procent van de (ongeveer) 700 bugs die nu gemarkeerd zijn als blokkers niet zullen worden gerepareerd voor Firefox 3. De hoop is dat door de belangrijkste blokkers verschillende keren te repareren, we op een punt komen waar we de rest kunnen negeren zonder ons slecht te voelen over de kwaliteit van de eindversie. En als we ons slecht voelen, kunnen we er nog een extra Beta of twee aan toevoegen."

Op zijn zachts gezegd was Mozilla niet blij met het artikel in de NYT. Op het blog van Mozilla-ontwikkelaar Asa Dotzler staat: "Wat de NYT schrijft is gewoon onzin. We hebben al meer dan 11.000 bugs en functies gerepareerd in Firefox 3 en nu discussiëren we over welke van de overige 700 problemen we willen oplossen in Firefox 3."

Dotzler spreekt niet tegen dat maar 20 procent van de overgebleven 700 belangrijke bugs wordt gerepareerd voordat Firefox 3 uitkomt. Dotzler zegt ook niets over hoeveel van de minder belangrijke bugs (niet-blokkers) worden gerepareerd.


Bron: NYT

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2223013). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.