Managed hosting door True

Geen kerstfeest voor Ordina

 

Ordina stelt kosten uit om de financiële doelen voor 2007 te halen. Dat zou blijken uit een intern memo dat is verstuurd aan Ordina-personeel. Bestuursvoorzitter Kasteel ontkent dat zijn bedrijf zich in zwaar weer bevindt.

In een poging om de financiële doelstellingen van 2007 te halen, schuift Ordina een aantal kostenposten naar voren. Dat blijkt uit een interne memo dat in handen is gekomen van BNR nieuwsradio. Volgens de nieuwszender moet Ordina alle zeilen bijzetten om een winstwaarschuwing te voorkomen.

In het interne bericht zou bestuursvoorzitter Ronald Kasteel zijn personeel duidelijk maken dat: ‘Er Ordina-brede maatregelen nodig zijn om de beoogde targets te halen.' Maatregelen die worden genomen om de financiële doelen te halen zijn volgens BNR onder andere het voeren van beoordelingsgesprekken buiten werktijd, zodat ze niet ten koste gaan van de declarabele uren. En opleidingen voor medewerkers die zonder kosten kunnen worden afgezegd, gaan niet door. Kasteel zegt tegen BNR dat Ordina geen moeite heeft om de doelstellingen te halen en dat het memo slechts bedoeld is om 'de teugels aan te halen.'

In Het Financieele Dagblad (FD) zegt Kasteel: "Zoiets verstuur ik ieder najaar. We zijn van mening dat we eerder naar buiten gebrachte verwachtingen kunnen waarmaken." Aan de lijst van maatregelen om kosten uit te stellen voegt het FD het afgeblazen van het jaarlijkse kerstfeest toe.

Geen kerstfeest
In plaats van een kerstfeest organiseert Ordina in januari 2008 een nieuwjaarsfeest, weet het FD. ook worden sinterklaasgeschenken in januari gefactureerd, is een grote strategiesessie die naar begin 2008 verplaatst en is een verbod afgekondigd op 'out of pocket'-kosten. Volgens de krant staat er in het memo dat er ‘maximaal' moet worden gestuurd op verbetering van de productiviteit.

Kasteel blijft bij zijn eerder uitgesproken verwachtingen. Hij denkt dat Ordina dit jaar een omzet maakt van 660 miljoen euro en een bedrijfsresultaat tussen de 61 en 64 miljoen euro. Computable heeft Kasteel ook om een reactie gevraagd, een woordvoeder laat weten dat die zo snel mogelijk volgt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2204186). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.