Managed hosting door True

'Webapplicaties nog weinig beveiligd'

 

Bedrijven beveiligen hun webapplicaties nog niet optimaal. Vaak is er wel sprake van beveiliging van het netwerk en de transportlaag, maar op applicatieniveau valt er nog veel te winnen.

Het niveau van de beveiliging van webapplicaties moet omhoog. Dat zegt Patrick Asty, oprichter van het Franse bedrijf DenyAll, op de Infosecurity-beurs die gisteren en vandaag plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. "Veel ondernemingen hebben de beveiliging op netwerk- en systeemniveau wel in orde, maar slechts weinigen kijken naar de beveiliging van de webapplicatie zelf." Zijn bedrijf levert deze oplossingen en heeft sinds een paar maanden ook een verkoopkantoor in Nederland geopend.

Risico's

Sales Manager Benelux Spencer Hinzen: "We hebben hier vooralsnog geen klanten, maar zijn wel in gesprek." Het bedrijf heeft voornamelijk klanten in het bankwezen, waar ze firewalls voor webapplicaties verkopen en implementeren. "Wanneer dat niet gedaan wordt, loop je het risico op ‘xml-intrusion', ‘sql-injection' of ‘cross site scripting'", legt Asty uit. "Je hoort wel eens dat de klantgegevens van een creditcardmaatschappij worden gestolen. Dat is alleen mogelijk als het bedrijf de beveiliging op applicatieniveau niet voor elkaar heeft."

Het bedrijf concurreert met ondernemingen die zich toeleggen op de beveiliging van webapplicaties, maar zegt een geheel andere aanpak te hebben. "Veel van onze concurrenten zijn dit erbij gaan doen, omdat ze de technologie in handen kregen na een overname. Wij hebben ons product vanaf de grond opgebouwd en hebben dit als kernactiviteit", zegt Hinzen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2197284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.