Managed hosting door True

Sanderink stuurt aan op vervolging door justitie

 

Centric-topman Gerard Sanderink heeft een aanbod van justitie om vervolging af te kopen afgeslagen. Voor 140.000 euro zou hij niet worden vervolgd voor het te laat melden van zijn belangen in Centric KSI vier jaar geleden.

Bij toeval ontdekte topman Gerard Sanderink van ict-dienstverlener Centric dat er een justitieel onderzoek tegen hem loopt. "Ik wilde een nieuwe bv oprichten en kreeg een briefje van justitie dat dit niet kon, omdat er een onderzoek liep", zegt Sanderink in een interview met De Twentsche Courant Tubantia. Met veel moeite slaagde hij erin te achterhalen waar het over ging.

Sanderink, eigenaar van Centric en grootaandeelhouder in het beursfonds Oranjewoud, wordt ervan verdacht vier jaar geleden te laat te hebben gemeld dat hij zijn belang in Centric KSI (nu Oranjewoud) had vergroot van 62 naar 76 procent. Sanderink vindt het zoeken naar spijkers op laag water. De overschrijding van de voorgeschreven termijnen bedroegen volgens hem slechts twee dagen tot maximaal enkele weken. Niemand heeft daar volgens hem schade door geleden.

Eigenwijs

Een aanbod van justitie om vervolging af te kopen met een boete van 140.000 euro heeft Sanderink afgeslagen. "Ik ben eigenwijs genoeg om de zaak voor te laten komen", aldus de Centric-topman.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2192218). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.