Managed hosting door True

BIT en Nieuwland bieden IT-beheer

 

Nieuwland Automatisering, dienstverlener op ondermeer het gebied van Geo-informatie en ICT, heeft zijn IT-infrastructuur nu dubbel uitgevoerd.

Onderhoud en beheer zijn nu tijdens kantooruren mogelijk, zonder dat dit invloed heeft op prestaties van applicaties. Vooral overheidsinstanties vragen om de mogelijkheid van negen tot vijf onderhoud te kunnen verrichten en daarnaast de garantie dat bedrijfskritische applicaties en bijbehorende data voor bijvoorbeeld nood- en hulpdiensten altijd beschikbaar is.

Nieuwland beschikt over een eigen redundant uitgevoerde glasvezelverbinding tussen de twee datacenters van BIT, internet service provider uit Ede. Door gebruik te maken van het Spanning Tree Protocol (STP) zijn de dubbel uitgevoerde hosting servers op elk gewenst moment te onderhouden en goed te beheren. Het protocol zorgt ervoor dat, wanneer er in één datacenter onderhoud aan de apparatuur van Nieuwland wordt uitgevoerd, het internetverkeer automatisch naar het andere datacenter wordt gestuurd.

Fred Hage, Nieuwland Automatisering: "We werken veel voor ministeries, waaronder het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Recente uitbraken van bijvoorbeeld mond- en klauwzeer of de varkenspest vragen om snel handelen. Door gebruik te maken van Geo-informatiesystemen hebben overheden direct toegang tot bijvoorbeeld omgevingsinformatie. Deze informatie moet dan wel beschikbaar zijn via het internet. Door de mogelijkheid die BIT ons biedt met hun twee datacenters kunnen wij die beschikbaarheid ook garanderen."

Alex Bik, technisch directeur BIT: "Voor bedrijven die op elk gewenst moment onderhoud willen uitvoeren en beschikbaarheid willen blijven garanderen, is het goed hun infrastructuur dubbel uit te voeren. Met het Spanning Tree Protocol kunnen bedrijven nu ergens een kabel uittrekken en wij zorgen ervoor dat hun internetverkeer automatisch op het andere datacenter binnenkomt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2169721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.