Managed hosting door True

Microsoft opent aanval op VMware's machtspositie

 

Met de introductie van Systems Center Virtual Machine Manager 2007 duikt Microsoft de markt van virtuele servers in. Microsoft wil met deze lancering iets doen aan de macht die VMware op het gebied van virtualisatie heeft.

Systems Center Virtual Machine Manager 2007 maakt het voor bedrijven mogelijk om de virtualisatietechnologie, het centrale management en de geconvergeerde machine van VMware om te zetten naar een Microsoft-format. De stap van Microsoft wordt beschouwd als de eerste serieuze stap om iets te doen aan de leidende positie van VMware in de markt van virtuele servers. Microsoft ziet VMware als een serieuze bedreiging voor zijn Windows Server-software en kiest dus nu de tegenaanval.

System Center Virtual Machine Manager 2007 is verkrijgbaar vanaf oktober en zal deel uitmaken van Microsoft's System Server Management Center Suite. Het nieuwe product is gebouwd op dezelfde architectuur als Data Protection Manager, Operations Manager en Configuration Manager. Het wordt gebruikt voor de besturing van virtuele machines in het datacenter die draaien op Microsoft Virtual Server 2005 R2, de huidige versie van Microsoft's servervirtualisatie-technologie.

Microsoft heeft ook het licentiemodel voor zijn System Center Server Management Suite Enterprise aangepast. Het komt beschikbaar voor 860 dollar per hosted server, wat neerkomt op een echte server uitgerust met virtualisatiesoftware en twee jaar gebruik van Microsoft's Software Assurance Plan. Tot op heden waren de licenties van System Center gebaseerd op het aantal mogelijkheden dat gemanaged werd.

CNET News.com en Techworld.com

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2121183). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.