Managed hosting door True

Crimsonwing neemt Dynamics-specialist Promentum over

 

Crimsonwing, leverancier van diensten op het gebied van applicatie- en productontwikkeling, projectmanagement, support en consultancy, heeft per 3 september 2007 Promentum Holding overgenomen.

Promentum is leverancier van consultancydiensten aan Microsoft-partners en is gespecialiseerd in Microsoft Dynamics AX. Met de overname beoogt Crimsonwing met name zijn expertise met betrekking tot deze krachtige ERP-oplossing van Microsoft binnen Europa te versterken. Promentum zal verdergaan onder de naam Crimsonwing Promentum en zal zich primair blijven richten op dienstverlening op basis van Microsoft Dynamics AX. Na de acquisitie heeft Crimsonwing 180 medewerkers in vijf Europese landen en een jaarlijkse omzet van meer dan 8 miljoen pond. Promentum Holding is een Microsoft Gold Certified Dynamics-partner afkomstig uit Nederland en omvat Promentum, Promentum Academy en Promentum GmbH (Oostenrijk).

Nataša Pantovi?, head of business development bij Crimsonwing: "Door deze overname kunnen onze klanten nu profiteren van Promentum's grote kennis en expertise van Microsoft Dynamics AX en daarmee de vele mogelijkheden die deze ERP-oplossing biedt nog beter benutten. Zij kunnen nu bovendien gebruikmaken van het uitgebreide aanbod trainingen en opleidingen met betrekking tot Dynamics AX dat Promentum op basis van zijn grote ervaring heeft ontwikkeld."

Voor klanten van Promentum betekent de overname dat zij nu kunnen profiteren van aanzienlijk bredere kennis, die behalve Microsoft Dynamics AX ook een groot aantal andere Microsoft-producten omvat. Daarnaast betekent de overname een aanzienlijke uitbreiding van het dienstenaanbod en kan Crimsonwing Promentum nu ook grote, complexe maatwerktrajecten op basis van Microsoft Dynamics AX verzorgen. Doordat de nieuwe organisatie beschikt over een veel grotere nearshorecapaciteit, kunnen klanten veel diensten nu bovendien nearshore en daarmee tegen een lagere prijs aanschaffen. Het hoge kwaliteitsniveau zoals zij dat van Promentum gewend waren, blijft daarbij gehandhaafd.

René Heilig, directeur bij Crimsonwing Promentum ziet aanzienlijke mogelijkheden voor groei: "In Crimsonwing hebben we een partner gevonden die uitmuntende kennis van Microsoft-technologieën en -producten combineert met fantastische nearshoredienstverlening en daarbij net als Promentum een sterke focus heeft op kwaliteit. Ik ben er daarnaast trots op dat we onze "non-reselling partner" status kunnen behouden."

David Walsh, ceo van Crimsonwing, beschouwt de acquisitie van Promentum en ook de recente overname van Peracto als de strategie voor Crimsonwing om te groeien. "We zijn ruim tien jaar geleden gestart met investeren in Malta. Sindsdien hebben we een zeer krachtig businessmodel ontwikkeld voor het leveren en ondersteunen van bedrijfsomvattende oplossingen die zich kenmerken door een hoge kwaliteit en een zeer hoge ROI. Bedrijven zoals Promentum en Peracto zien de enorme voordelen die het oplevert om deel uit te maken van onze organisatie. Beide acquisities breiden Crimsonwing uit met zeer kundige managementteams en consultants. De integratie-issues zijn minimaal en de synergie is zeer duidelijk voelbaar. We kijken ernaar uit om onze expertise op het gebied van Microsoft Dynamics en ten aanzien van onze andere proposities nog verder uit te breiden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2121037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.