Managed hosting door True

'Organisaties zoeken naar digitale samenwerking'

 

Tweederde van de Europese bedrijven zoekt naar begeleiding om wereldwijd betere samenwerking te bewerkstelligen en efficiënter te werken. Hoger management heeft aangegeven dat 'enterprise search' en virtuele werkplekken de belangrijkste technologieën zijn om dit mogelijk te maken. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Coleman Parkes Research in opdracht van Avanade, het internationale consultancybureau gespecialiseerd in het Microsoft-platform.

67 procent van de bedrijven wil - nadat ze hebben gezocht naar een goede benadering voor digitale samenwerking - met een partner samenwerken om oplossingen te leveren die mensen effectiever met elkaar en met informatie verbinden. De meerderheid maakt al gebruik van e-mail, videoconferenties, intranet en extranet. Organisaties zijn juist op zoek naar consultants die kunnen begeleiden bij de implementatie van gedeelde werkplekken, ‘enterprise search' en volledig geïntegreerde IP-communicatie. Bedrijven willen een combinatie van e-mail, stem, tekst en aanwezigheidstechnologie.

"Het is duidelijk dat bedrijven de voordelen zien van een volledig geïntegreerde benadering van digitale samenwerking", zegt Andre Huizing, General Manager bij Avanade Nederland. "Dit is nu de hoogste prioriteit bij organisaties. Tot voor kort werd de meerderheid van de projecten op het gebied van informatiedeling en digitale samenwerking als testproject beheerd op afdelingsniveau. Uit ons onderzoek is gebleken dat 67 procent van de 'collaboration' technologieprojecten nu in handen is van senior management of bestuur."

Huizing vervolgt: "De uitdaging ligt in het feit dat verschillende teams binnen de organisatie samen moeten werken. Hier kan een externe partner uitkomst bieden bij de begeleiding van het project. Een voorbeeld is het samenbrengen van de telecommunicatie en it, die voorheen altijd vielen onder de verantwoording van de afdelingen operations en it. Met een verwachte groei van 61 procent in het gebruik van VoIP-netwerken is de scheiding tussen communicatie en it niet meer nodig."

Het onderzoek toont ook behoorlijke verschillen binnen Europa. Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk nemen steeds meer experts aan waardoor ze niet vaak een consultant van buitenaf zullen aantrekken. De helft van de Britse organisaties zegt dat ze de expertise in huis hebben om alle samenwerkingsactiviteiten succesvol te beheren. In het zuiden van Europa - vooral in Italië en Spanje - is de situatie juist omgekeerd. Minstens 70 procent van de bedrijven in deze landen is op zoek naar een partner die ondersteunt in de uitrol van samenwerkingstechnologieën.

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar: http://www.avanade.com/people/thought_detail.aspx?id=1.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2120800). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.