Managed hosting door True

'Resellers gebaat bij Lenovo-campagne'

 

Van 3 t/m 30 september vindt een eenmalige grootschalige campagne plaats op Schiphol van computerfabrikant Lenovo. De Nederlandse campagne is onderdeel van een twee jaar durende 'Mobile Marketing Tour' van Lenovo op Europese vliegvelden.

Tijdens deze bijeenkomst achter de douane op Schiphol gaf Lenovo bij hun stand (visueel) inzicht in recente en toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf. Nu ruim twee jaar na de overname van pc-divisie van IBM heeft Lenovo meerdere wereldwijde activiteiten en strategieën uitgezet (wereldwijd partner van de Olympische Spelen, sponsor Formule 1 AT&T Williams-team). Eén daarvan is ook de campagne van Lenovo in én rondom Schiphol die extra zichtbaarheid voor Lenovo creëert.

"Met deze campagne willen we Lenovo meer onder de aandacht brengen bij de eindgebruikers", zegt Chris Visser, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe kanalen bij Lenovo Nederland. "We creëren vraag voor onze resellers en zij kunnen dan ook onze Formule 1-uittingen gebruiken in hun business. Met deze campagne gaan we onder onze huidige resellers meer actieve resellers werven, want die basis is nu relatief smal. Het actiever van onze resellers maken doen we samen met onze distributeurs. We willen dat ze proactiever gaan verkopen en daarbij emoties rondom Lenovo gaan uitstralen. Om dit verkoopbeleid verder te ondersteunen, gaan we aanpassingen aan ons resellerprogramma doorvoeren. Ik kan daar echter nu nog niks over zeggen."

Tijdens het huidige Formule 1-seizoen is Lenovo sponsor van het AT&T Williams-team. Dit jaar waren er niet veel incentives voor resellers rondom de Formule 1, maar dat kan in het nieuwe seizoen wel eens gaan veranderen. "Als resellers plannen of ideeën hebben, is dit met ons bespreekbaar", zegt Bernie Pruissen, marketing & communications manager bij Lenovo Nederland. "Volgend seizoen gaan we nog meer met de Formule 1 doen, maar ook zijn we sponsor van de Olympische Spelen. Resellers kunnen onze uitingen gebruiken en kunnen daar materiaal voor krijgen. Als ze een leuke incentive-actie met ons willen opzetten, is dit ook mogelijk. We bekijken dit van geval tot geval."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2116163). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.