Managed hosting door True

Solipsis wordt partner van NEN

 

Ict-dienstverlener Solipsis is partner geworden van het Nederlands instituut voor normalisering (NEN).

De samenwerking is ontstaan naar aanleiding van de NEN 7510 norm, specifiek ontwikkeld voor informatiebeveiliging in de zorg. Het NEN heeft Solipsis gevraagd om partner te worden vanwege het grote aantal relaties en activiteiten van dat bedrijf in de zorgsector.

Onder informatiebeveiliging in de zorg verstaat het NEN: het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die benodigd is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden. Dankzij de NEN 7510 norm kunnen zorgverleners op grond van standaard normeringen en checklijsten een beoordeling laten uitvoeren van hun beveiligingsniveau en desgewenst maatregelen ontwikkelen ter verbetering.  
Solipsis heeft in de zorgsector een gevestigde naam als ict-dienstverlener en onderschrijft de uitgangspunten van de NEN 7510 norm volledig. Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: "Security management is de basis van het beleid om de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid van informatie te garanderen. De zorgsector werkt met informatie die vaak zeer privacygevoelig is. Daarom is een norm als de NEN 7510 van groot belang. Als dienstverlener zullen wij zorgverleners zoveel mogelijk helpen deze norm na te leven."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2040047). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.