Managed hosting door True

Western Digital neemt Komag voor 1 miljard dollar over

 

Western Digital en Komag maken bekend dat ze tot een definitieve overeenkomst zijn gekomen voor de overname van Komag door Western Digital (WD). WD betaalt 32,25 dollar per aandeel voor de overname, wat neerkomt op een totaalbedrag van circa 1 miljard dollar. Met de overname van mediaproducent Komag, producent van thin-film disks - het belangrijkste opslagmedium voor digitale media -, versterkt WD zijn positie als harddiskproducent.

De transactie wordt gestructureerd als cash tender voor de uitstaande aandelen van Komag, gevolgd door een fusie tussen een dochtermaatschappij van WD met Komag. De overgebleven aandeelhouders krijgen 32,25 dollar per aandeel. De transactie is unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van beide bedrijven en is nog afhankelijk van officiële goedkeuring, waaronder die op basis van de regelgeving. Naar verwachting zal de overname in het derde kwartaal van 2007 officieel worden afgerond.

"Deze overname is een belangrijke stap richting de ontwikkeling en onderscheiding van WD als marktleider in de wereldwijde harddisksector", zegt John Coyne, president en ceo van WD. "We verwachten de winstgevendheid en efficiëntie van ons bedrijfsmodel te vergroten met de integratie van de media-activiteiten van Komag. Met deze overname kunnen we lees- en schrijfkoppen en media integreren, de langetermijnlevering van media veiligstellen en klanten nog betere, betrouwbaarder en kosteneffectieve producten aanbieden. De ervaring en de kundige medewerkers van Komag, alsmede de operationele kracht van deze organisatie zullen een positieve bijdrage leveren aan onze concurrentiepositie. Samen kunnen we onze doelstellingen voor winstgevende groei waarmaken."

Tim Harris, ceo van Komag: "WD is de best mogelijke partner voor ons en deze overname biedt onze aandeelhouders en medewerkers grote voordelen. Zo profiteren onze aandeelhouders van een goede prijs voor hun aandelen. Deze overname is een logische volgende fase in de klant-leverancierrelatie tussen Komag en WD. WD maakt al lange tijd gebruik van onze mediaoplossingen en kan nu zelf profiteren van onze mogelijkheden op dit gebied."

"Hoewel de overname strategisch is voor wat betreft toegang tot technologie en levering, verwachten we ook aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren", zegt Tim Leyden, vice-president Finance van WD. "WD kan hierdoor naar verwachting binnen twaalf maanden zijn bruto- en nettomarges vergroten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2038024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.