Managed hosting door True

Distributieovereenkomst tussen Izecom en Acal

 

Nog niet eens alle handtekeningen zijn gezet, maar CRN Nederland kan nu al exclusief melden dat e-mail encrypter Izecom binnenkort in Europa via distributeur Acal te verkrijgen is.

De Engelse tak van Acal en het van oorsprong Nederlandse Izecom hebben mondeling inmiddels een distributieovereenkomst bereikt, de handtekeningen onder het contract zijn nog slechts een formaliteit. Met het Engelse deel van Acal is echter afgesproken dat Izecom in alle landen gaat verschijnen waar Acal operationeel is en dus zal op korte termijn het e-mail encryptieprogramma ook in Nederland beschikbaar komen. "We waren al in Nederland te koop", zegt Izecom-ceo Christine Karman, "maar we leverden vooral zelf aan de resellers. Sebucon was wel al distributeur, maar zij richten zich vooral op België en Luxemburg. Acal Nederland gaat nu dus zeer binnenkort de Nederlandse markt voor ons bedienen."

Niet dominant
De keuze voor Acal was voor Karman niet zo moeilijk. Karman: "Zij hebben de expertise in huis en hadden nog niets met e-mail encryptie in het portfolio. Ze zijn niet dusdanig dominant dat wij niet meer in hun portfolio zouden opvallen. Daarnaast is niet iedere distributeur geïnteresseerd in een nieuw product, maar Acal wel. Allerlei factoren dus om voor elkaar te kiezen."

Navraag bij de Nederlandse tak van Acal leert dat de Europese distributieovereenkomst zo vers is, dat bijna niemand nog hierop kan reageren. Toch is salesmanager Gilbert de Rijke bij de deal betrokken geweest en kan dus als beste iets over de overeenkomst zeggen. "Technisch is hun product erg mooi en de vraag naar e-mail encryptie neemt steeds verder toe", zegt De Rijke. "Het is een goed alternatief voor een duur en moeilijk te doorgronden PKI-omgeving. Daarnaast hadden wij nog niet een dergelijk product in ons portfolio waardoor dit een welkome aanvulling is."

Certificeren niet verplicht
Als we De Rijke mogen geloven was Acal twee jaar geleden al geïnteresseerd in Izecom, maar gingen de bedrijven toen niet met elkaar in zee omdat 'Acal er nog niet klaar voor was'. De Rijke: "Izecom is niet zomaar een doosje, er komt een heel implementatietraject bij kijken. We gaan daarom onze resellers trainen om dit te gaan doen. Resellers die zich certificeren, krijgen een betere marge dan ongecertificeerde resellers. Verder zal de service altijd door een gecertificeerde reseller worden gedaan, waarbij ongecertificeerde partners wel de factuur zullen versturen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2021466). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.