Managed hosting door True

Curatoren: 'Landis misleidde beleggers'

 

Het inmiddels failliete beursfonds Landis heeft het merendeel van haar kapitaal aangetrokken op basis van misleidende jaarcijfers. Dat is een van de conclusies van curatoren Willem van Andel en Hendrik Dulack in hun woensdag gepubliceerde verslag over de zaak.

Dit meldt het ANP. Het ict-bedrijf Landis ging in 2002 failliet. Van Andel en Dulack werden aangesteld als curatoren en bogen zich over het faillissement. Het onderzoek, begonnen in het voorjaar van 2002, verliep nogal traag. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zette vraagtekens bij de werkwijze van de curatoren en beschuldigde ze van vertragingstechnieken bij de afwikkeling van het faillissement.
Het Openbaar Ministerie (OM) ging in 2004 over tot vervolging van de top van Landis. De rechtbank veroordeelde de zeven voormalig medewerkers tot boetes en voorwaardelijke celstraffen wegens het vervalsen van opties.
Eind mei sprak het gerechtshof in Amsterdam de zeven medewerkers van Landis vrij. Het OM is tegen deze uitspraak bij de Hoge Raad in cassatie gegaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2020339). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.