Managed hosting door True

Symantec komt met Forefront-concurrent

 

Symantec heeft een belangrijke stap aangekondigd in het kader van de Security 2.0-visie: de introductie van Symantec Endpoint Protection 11.0 en Symantec Network Access Control 11.0 (codenaam Project Hamlet).

Symantec Endpoint Protection is de meest ingrijpende nieuwe versie van het Symantec-antivirusproduct voor bedrijven sinds jaren. Het product is geschikt voor laptops, desktops en servers, en biedt binnen één agent een combinatie van Symantec AntiVirus en geavanceerde preventie, met ongeëvenaarde beveiliging tegen kwaadaardige software. Een algemeen beschikbare bètaversie van Symantec Endpoint Protection is vanaf heden te vinden op www.symantec.com/endpointsecurity.

Om klanten te beschermen tegen zowel huidige als toekomstige bedreigingen bevat Symantec Endpoint Protection proactieve technologieën die automatisch applicatiegedrag en netwerkcommunicatie analyseren om zo aanvallen op te sporen en effectief te blokkeren. Klanten ontvangen een pakket van geïntegreerde antivirus-, antispyware-, firewall-, host- en netwerkgeoriënteerde inbraakpreventieoplossingen (IPS), plus voorzieningen voor applicatie- en apparaatbewaking, geïntegreerd tot één eenvoudig te installeren en te beheren oplossing.

Symantec Endpoint Protection brengt de beheerkosten voor beveiligingsproducten voor meerdere endpoints omlaag door bekroonde technologieën van Symantec, Sygate, Whole Security en Veritas te combineren. De resulterende operationele efficiency biedt de klant een ‘best-of-breed' maar toch volledig geïntegreerde oplossing die niet platformafhankelijk is en die door één leverancier wordt ondersteund. Verdere ondersteuning wordt geleverd door het Symantec Global Intelligence Network, met acht Symantec Security Response Centers, vier Symantec Security Operations Centers, 120 miljoen systemen en meer dan 40.000 sensoren in 180 landen.

"Symantec Endpoint Protection maakt het gemakkelijker voor bedrijven om een effectievere multilayer-beveiligingsoplossing te implementeren en biedt een nog krachtigere antivirusfunctionaliteit voor het bestrijden van de nieuwste bedreigingen", aldus Tom Kendra, group president security & data management bij Symantec. "Het nieuwe product brengt endpointbeveiliging op een hoger niveau en vermindert overhead, tijd en kosten, zodat klanten hun beveiliging efficiënt kunnen beheren en erop kunnen vertrouwen dat hun bedrijfsmiddelen en transacties afdoende beveiligd zijn."

Licenties en beschikbaarheid
Symantec Endpoint Protection 11.0 en Symantec Network Access Control 11.0 zullen naar verwachting in september wereldwijd op de markt komen. Deze producten kunnen rechtstreeks worden aangeschaft of via het wereldwijde Symantec-netwerk van geautoriseerde VAR's, distributeurs en systeemintegrators. Voor meer informatie over deze producten en voor het downloaden van de publiek beschikbare bètaversie van Symantec Endpoint Protection gaat u naar www.symantec.com/endpointsecurity.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2011095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×