Managed hosting door True

Landis-top vrijgesproken van optiefraude

 

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep alsnog de zeven oud-bestuurders van het failliete Landis vrijgesproken van het vervalsen van opties. Wel werden de oud-directeuren Paul Kuiken en John Bus veroordeeld voor belastingontduiking.

In 2004 veroordeelde de rechtbank in Amsterdam zeven oud-bestuurders van automatiseerder Landis in een optiefraudezaak en werden er voorwaardelijke en onvoorwaardelijke celstraffen tot zes maanden opgelegd en boetes tot 20.000 euro. Rond de eeuwwisseling werden er onrechtmatigheden bij Landis geconstateerd voor ongeveer 200 miljoen bij het toekennen van opties aan het eigen personeel en management. Landis ging in beroep tegen de uitspraak en naar nu blijkt dus met succes. Het hof acht niet bewezen dat er opzettelijk vervalst is.

Toch was de uitspraak van het Amsterdamse Gerechtshof niet alleen maar victorie voor Landis. Oud-directeuren Paul Kuiken en John Bus werden namelijk wel veroordeeld voor belastingontduiking in november 1998. Doordat Landis echter een maand later wel weer de juiste belastingaangifte deed, kregen Kuiken en Bus geen straf opgelegd. John Bus wil echter geen smet op zijn naam hebben en overweegt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. Ook het Openbaar Ministerie gaat in cassatie, maar dan tegen de vrijspraak van de optiefraude. Wat Paul Kuiken gaat doen is vooralsnog niet bekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1994953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.