Managed hosting door True

Lenovo gaat wereldwijd reorganiseren

 

Op de nieuwssite Cnet staat te lezen dat pc-fabrikant Lenovo wereldwijd gaat reorganiseren. 1400 banen staan op de tocht, maar doordat verschillende onderdelen naar opkomende markten worden verplaatst, zal het totale banenverlies op 650 komen.

De reorganisatie wordt door Lenovo gedaan om de efficiency op te voeren in de groeiend concurrerende pc-markt. De komende twaalf maanden moet de organisatie worden aangepast. Lenovo heeft zichzelf tot doel gesteld zijn investeringen en tegoeden beter te organiseren, maar ook worden de suply chain, de marketing- en verkoopafdelingen gestroomlijnd.

Met de reorganisatie hoopt Lenovo ongeveer 100 miljoen dollar te besparen om te investeren in interne strategische initiatieven. Lenovo moet zich trouwens ook voorbereiden op een fiscale voorheffing voor de reorganisatie van 50 tot 60 miljoen dollaar het komende kwartaal. Lenovo bezet momenteel de vierde plaats in de wereldwijde pc-markt achter HP, Dell en Acer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1950447). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.