Managed hosting door True

SNIA en Eclipse Foundation vormen alliantie

 

De Storage Networking Industry Association (SNIA) en de Eclipse Foundation gaan vanaf 16 april nauw samenwerken bop het gebied van open storage management standaarden. Het gaat om de Storage Management Initiative Specification (SMI-S) en het Eclipse Aperi open source project.

"SNIA en Aperi delen de visie om meer keuze en interoperabiliteit te leveren aan eindgebruikers", zegt Vincent Franceschini, bestuursvoorzitter bij SNIA.

De organisaties werken nauw samen op conformance testing, marketing en training. Leden van het Aperi-project hebben toegang tot SNIA's Storage Management Initiative, het SNIA Conformance Testing Program (SNIA-CTP) en de onlangs aangekondigde SNIA Management Framework rond SMI-S. De alliantie geeft SNIA de gelegenheid om met SMI-S de storage management markt te bewerken.

Mike Milinkovich, executive director van de Eclipse Foundation, voegt toe, "Open standaarden en open source implementaties zijn essentieel voor het stimuleren van de adoptie van nieuwe technologie."

In de toekomst wordt meer samenwerking gezocht tussen leveranciers van storage management oplossingen en SMI-S om interoperabiliteitsproblemen voor eindgebruikers op te lossen. Software ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld hun code direct in het Aperi software project leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1947141). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.