Managed hosting door True

Column

Alles en iedereen mobiel?

 

Hoewel iedereen de mond vol heeft van mobiel werken, wordt vaak vergeten dat er genoeg bedrijven zijn waar vrijwel iedereen mobiel werkt. Denk daarbij aan de transportsector maar ook medewerkers die in magazijnen de inventaris bijhouden. Deze mobiele werkers doen niets anders dan onderweg de nodige informatie vergaren en verwerken om te zorgen dat het hoofdkantoor verder kan en weet wat er gebeurt.

Tracking en tracing systemen worden in deze gevallen grif gebruikt. Niet alleen voor de consument is het handig te zien waar zijn goederen blijven, ook voor de werknemer is het eenvoudig bijhouden welke afstanden dagelijks afgelegd worden in de betaalde uren. Het is eenvoudig te zien wie wanneer langdurig in de file staat waardoor geld- en tijdverlies voor de toekomst vermeden kunnen worden. Voor de werknemer vermindert dit de irritatie van onnodig in de file staan en voor de consument is het fijn te weten dat zijn pakketten zo snel mogelijk op de plaats van bestemming komen. De werkgever heeft het bijkomende voordeel dat hij meteen ziet waar de pijnpunten in de organisatie liggen en hoe werkmethodes aangepast kunnen worden om zo efficiënt mogelijk te werken.

Mobiel werken is dus zeker een mooi gegeven en door systemen als tracking en tracing blijven medewerkers verspreid over het land of de wereld continu met elkaar in contact. Dit is onderling een mooie graadmeter maar ook voor de werkgever biedt het een toegevoegde waarde die zeker niet onderschat mag worden, maar waarbij dat wel vaak gebeurt.

Roel Vreeburg
Managing Director bij Hand Held Products EMEA

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1945408). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.