Managed hosting door True

Column

Routineklus

 

Veel bedrijven maken ijverig back-ups op tapes. Vervolgens denken ze dat ze daarmee klaar zijn. Alles wat opgeslagen is, kan tenslotte niet meer verloren gaan. Helaas, dat kan wel en dat gebeurt ook vaker dan gedacht. Haast dagelijks worden wij gebeld om gegevens terug te halen omdat er wel iets mis is gegaan. Hoewel tape een goede basis biedt voor een back-up, zien we dat blindelings wordt vertrouwd op een erg kwetsbaar product.

Ondanks de ijver die gaat in het back-uppen, wordt menig systeembeheerder laks als het aankomt op het controleren of de data die opgeslagen is ook daadwerkelijk bruikbaar is. Controle op de tapes is het ondergeschoven kindje van de back-up. En dat kind heeft nog een broertje die even vaak over het hoofd gezien wordt: de upgrade. Want hoewel je systeem als een zonnetje loopt op de nieuwste software, blijken de achtergebleven tapes dat niet te doen. Geen enkele mogelijkheid meer om toegang te krijgen tot data en hoe mooi het dan ook opgeslagen en bewaard is, zonder hulp van een professional kunnen een hoop gegevens verloren gaan.

Te vaak merken we nog dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de juiste back-up-routine. Mensen zijn zich wel bewust van de noodzaak, maar als het dan eenmaal zo ver is, is ‘had ik maar' de meest gehoorde uitspraak. Ook als je regelmatig back-ups uitvoert, ben je niet veilig. Een regelmatige test kan wonderen doen voor de continuïteit van je bedrijf.

Rob Douben
Country Manager Kroll Nederland

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1920530). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.