Managed hosting door True

Eurocommissaris Kroes bekritiseert Microsoft

 

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft hard uitgehaald naar Microsoft. Volgens Kroes is het gedrag van Microsoft onacceptabel en probeert de softwaregigant nog steeds marktaandeel te winnen door tactieken te gebruiken die de Europese Commissie al in 2004 had verboden.

Microsoft heeft zijn gedrag na drie jaar nog steeds niet aangepast. De softwaregigant heeft ook nog steeds niet voldaan aan de belangrijkste eis van de Europese Commissie, namelijk dat Microsoft informatie over Windows Server-interoperabiliteit tegen een redelijke prijs deelt met zijn concurrenten. Microsoft moet van de EC deze informatie delen zodat concurrenten beter producten kunnen ontwikkelen die goed werken op computers waarop Windows draait. Microsofts server-besturingssysteem werkt nog steeds beter met zijn eigen producten dan met die van de concurrenten. Microsoft zegt dat het best informatie over de interoperabiliteit met zijn concurrenten wil delen. Volgens Kroes vraagt Microsoft echter teveel geld voor deze informatie.

Kroes ziet dat Microsofts marktaandeel in de workgroup-servermarkt nog steeds toeneemt en dit verontrust haar. Kroes heeft aan de EC medegedeeld dat Microsoft nog steeds met oneerlijke concurrentiepraktijken marktaandeel verovert, ondanks de regeling die in 2004 met de softwaregigant is getroffen.

Toen de EC in 199 begon met het onderzoek naar de oneerlijke concurrentiepraktijken van Microsoft had het bedrijf een marktaandeel tussen de 35 en 40 procent. In 2004 was dit opgelopen tot een marktaandeel van 60 procent en op dit moment ligt zijn marktaandeel tussen de 70 en 75 procent. "Dit is onacceptabel!", aldus Kroes.


Bron:
www.pcworld.com

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1918128). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.