Managed hosting door True

Magirus start verkoop NAC-oplossing van AEP

 

Security- en storage-distributeur Magirus breidt zijn productassortiment uit met AEP NACpoint. Deze network admission control-oplossing is ontwikkeld door AEP Networks en beschermt applicaties tegen ongeautoriseerde toegang via bedrade en draadloze netwerken.

Met AEP NACpoint kunnen beheerders eenvoudig criteria vastleggen, waardoor een gebruiker wel of juist geen toegang tot het netwerk krijgt. De oplossing is onder andere geschikt om draadloze netwerken, gedeelde werkplekken en vpn-verbindingen te beveiligen. Het beschermt het netwerk tegen kwaadaardige aanvallen en zorgt ervoor dat ongeautoriseerde gebruikers en apparaten geen schade kunnen aanrichten.

Eduard Meelhuysen, managing director Magirus Benelux: "Wij leveren al een aantal producten van AEP op het gebied van identiteit- en beleidsbepaalde toegangscontrole. De toevoeging van AEP NACpoint is een fraaie uitbreiding aan het zogeheten Policy Networking-assortiment. Het is een toepassing die zonder aanpassingen in het bestaande netwerk kan worden geïntegreerd."

Specificaties van NACpoint zijn onder andere een op afstand aan te sturen assessment van kwetsbaarheden en de mogelijkheid gebruikers in quarantaine te plaatsen. Dit houdt in dat automatisch wordt nagegaan of de laatste updates voor onder andere de virusscanner, firewall, anti-spyware en het besturingssysteem zijn gedownload. Zo niet, dan wordt dit eerst gedaan, voordat de gebruiker toegang tot het netwerk krijgt. Verder biedt NACpoint automatische herstelprocedures, zodat it-medewerkers zich hier niet mee bezig hoeven te houden en segmentatie, waardoor bepaalde gebruikers alleen gebruik kunnen maken van die delen van het netwerk waartoe ze zijn geautoriseerd. Tevens biedt NACpoint verschillende oplossingen waardoor een netwerk en netwerkobjecten voldoen aan de compliance eisen op het vlak van veiligheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1894743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.