Managed hosting door True

Novell en Symantec treden toe tot Open ICEcat

 

Novell en Symantec distribueren nu ook gratis hun productinformatie naar het verkoopkanaal met Open ICEcat. Met het toetreden van deze merken is Open ICEcat gegroeid naar 90 merken (van 25 merken een jaar geleden).

De snelle groei van het gebruik van open catalogus, die valt onder een open content license agreement vergelijkbaar met licenties voor open source, in het Europese resellerkanaal heeft een aanzuigende werking op fabrikanten en channel partners. Inmiddels zijn er ruim 1100 resellers die in Europa gebruik maken van de catalogus met Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse product content.

Naar verwachting zal in het tweede kwartaal het aantal fabrikanten dat participeert in Open ICEcat de 100 gepasseerd zijn. En zullen er op verzoek van gebruikers en participanten drie extra taalgebieden ontsloten worden: Spaans, Russisch en Deens. De volledige ICEcat-catalogus (betaalde versie) omvat inmiddels meer dan 1000 merken die betrekking hebben op IT, Telecom, Office supplies en wit- en bruingoed.

Open-ICEcat speelt in op de marktontwikkeling waarbij resellers en distributeurs onder voortdurende margedruk staan, en fabrikanten zoveel mogelijk de kosten van ebusinessfaciliteiten voor hun rekening nemen. Het internet is momenteel het belangrijkste kooporiëntatiemedium, zeker voor IT-merken. Het goed voeden van internetsites met de officiële productcontent van fabrikanten is dus cruciaal voor het genereren en bevredigen van marktvraag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1886450). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.