Managed hosting door True

Nokia Siemens Networks maakt portfolioplan bekend

 

Nokia en Siemens hebben het voorgestelde productportfolio bekendgemaakt van hun toekomstige joint-venture Nokia Siemens Networks.

De fusie die moet leiden tot de vorming van Nokia Siemens Networks zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2007 worden afgerond. Nokia en Siemens krijgen beide 50 procent van de aandelen in de nieuwe onderneming.

Mika Vehviläinen, beoogd COO van Nokia Siemens Networks: "Onze klanten hebben positief gereageerd op de voorgestelde fusie en met deze bekendmaking willen we hun vertrouwen in ons rechtvaardigen. Onze klanten moeten cruciale beslissingen nemen over hun toekomstige activiteiten. Duidelijkheid over ons beoogde portfolio is dan ook een strategische prioriteit. Nokia Siemens Networks zal klanten van dienst zijn met een best-in-class portfolio voor zowel de mobiele als de vaste markten. Dit portfolio zal worden ondersteund door een sterke aanwezigheid in de groeiende dienstenmarkt, een krachtig wereldwijd R&D-team en een enorme wereldwijde installed base."


Het voorgestelde portfolio heeft betrekking op de zes toekomstige business-units van Nokia Siemens Networks: Radio Access, Service Core and Applications, Operation Support Systems, Broadband Access, IP/Transport, en Services. Tot de voorgestelde activiteiten behoren met name:
* De ongewijzigde ontwikkeling van GSM/EDGE-radio en WCDMA/HSPA Node Bs, uitgaande van de omvangrijke installed base van zowel Nokia als Siemens, plus de migratie naar een gemeenschappelijke Radio Network Controller (RNC) die beide installed bases zal ondersteunen. Dit krachtige portfolio van radionetwerken zal worden aangevuld met Nokia's mobiele WiMAX-oplossingen en de vaste WiMAX-oplossingen van Siemens.
* Een centrale toonaangevende oplossing voor onder meer IP Multimedia Subsystem (IMS), mobiele en vaste softswitches, Media Gateways (MGW), Push?to-Talk over Cellular (PoC), Intelligent Networks (IN), Packet Core, Mobile TV (DVB-H) en IPTV, evenals Converged Charging.
* Migratie naar een gemeenschappelijke oplossing voor spraak- en datacommunicatie op basis van hoogfrequente radiogolven en één IP DSLAM-oplossing, waarbij alle andere IP/Transport- en Broadband Access-producten als zodanig verder worden ontwikkeld.
* Een overkoepelende oplossing voor het beheer van convergente en multi-vendor netwerken, waarbij het NetAct-platform van Nokia zorg draagt voor storings-, prestatie- en configuratiebeheer.
* Een wereldwijde helpdesk die ruim 300 vaste en 300 mobiele klanten in meer dan 100 landen gaat ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1878372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.