Managed hosting door True

Mobiele apparatuur zwakste schakel bedrijfsbeveiliging

 

90 procent van de organisaties in Nederland laat na data op handheld-apparatuur van medewerkers gedegen te beveiligen. Desalniettemin geeft 40 procent van hen aan, mobiel werken voor een kwart of meer van zijn personeel te ondersteunen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door SafeNet, leverancier van informatiebeveiliging.

Tijdens de InfoSecurity-beurs van november 2006 ondervroeg SafeNet 381 it- en securitymanagers naar de manier waarop zij data op mobiele apparatuur van medewerkers beveiligen. De data op laptops wordt door 35 procent van hen versleuteld terwijl dit bij informatie op usb-sticks in 21 procent van de gevallen gebeurt. 90 procent van de ondervraagden gaf aan de gegevens op handheld apparatuur als pda's en Blackberries niet te versleutelen.

Dit is een opvallende constatering, omdat thuiswerken en het gebruik van mobiele werkplekken steeds vaker voorkomen bij organisaties. Bedrijven blijken de benodigde mobiele hardware die voor deze manier van werken nodig is vaak niet voldoende te beveiligen, terwijl de versleuteling van informatie op mobiele apparatuur even belangrijk aan het worden is als de beveiliging van het netwerk zelf.

"Veel organisaties werken toe naar potentieel desastreuze blunders op het gebied van it-beveiliging", concludeert Gary Clark, vice president EMEA bij SafeNet. "Mobiele encryptie zou daarom als een belangrijk onderdeel van het IT-beleid van bedrijven moeten worden gezien, in plaats van een optioneel extraatje of luxegoed."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1831296). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.