Managed hosting door True

Sophos door overname in netwerktoegangscontrole

 

Sophos, leverancier van 'integrated threat management', kondigt vandaag de overname aan van Endforce, leverancier van oplossingen voor een compliant beveiligingsbeleid en toegangscontrole tot bedrijfsnetwerken (NAC, network access control). Sophos gaat deze NAC-technologie integreren in zijn bestaande endpoint security oplossing.

Steve Munford, ceo van Sophos verklaart: "Dankzij deze overname kunnen we onze klanten de beste NAC-oplossing aanbieden binnen de markt. Netwerkbeheerders eisen de mogelijkheid te kunnen kiezen voor een onafhankelijk product waarvan de implementatie geen risico inhoudt om bestaande systemen te ontregelen. Sophos is de eerste provider binnen de sector die bereidt is om aan deze behoefte tegemoet te komen."

Het Amerikaanse bedrijf Endforce, gevestigd in Columbus, Ohio, heeft zijn NAC-softwareoplossingen bij enkele van de meest complexe multinationale bedrijfsnetwerken ter wereld geïmplementeerd. Volgens ceo Greg Moore is "endpoint security de meest praktische en meest effectieve manier om controle van netwerktoegang toe te voegen aan een heterogeen netwerk", een visie die ook Munford volgt: "Dit systeem van toegangscontrole van het netwerk versterkt ons volledige aanbod van oplossingen voor beveiliging en controle tot het bepalen van wie autorisatie heeft tot het netwerk en tot wat."

Robert Whiteley, senior analist bij Forrester: "De markt beschouwt inmiddels een oplossing als toegangscontrole van het netwerk (NAC) als één van de belangrijkste beveiligingstechnologieën. Bedrijven hebben behoefte aan een dergelijke oplossing om hun systemen, bekabeld of wireless, op ieder toegangspunt te kunnen beschermen."

Marnix van Meer, director Sophos Benelux: "Sophos heeft het voorbije jaar kunnen evolueren en innoveren. Naast de NAC-oplossing, hebben we ons endpoint security aanbod kunnen uitbreiden met oplossingen voor applicatiecontrole en voor een proactieve bescherming tegen nieuwe malware. Gisteren nog hebben we als eerste binnen de securitymarkt een all-in-one webappliance aangekondigd voor zowel webcontrole, beveiliging van betrouwbare inhoud, applicatiecontrole als url-filtering. Met deze laatste twee oplossingen kunnen we onze klanten een volledig gamma aanbieden van e-mail, web en desktop oplossingen voor een complete beveiliging en controle."

Sophos zal het Endforce-kantoor in Columbus (Ohio) behouden en het bestaande personeel integreren om het globale netwerk van engineering, productontwikkeling, sales en support verder uit te breiden. De Endforce-producten zullen onder de Sophos-merknaam verder ontwikkeld en verkocht worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1830551). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.