Managed hosting door True

debitel en Orange sluiten wholesale-overeenkomst

 

debitel Nederland en Orange hebben een 5-jarige samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij debitel als Mobile Virtual Network Operator een eigen intelligent netwerk infrastructuur op het netwerk van Orange zal krijgen. Met deze overeenkomst maken Orange en debitel het mogelijk dat debitel-klanten nu ook kunnen bellen via het netwerk van Orange. Naar verwachting vindt de commerciële introductie van de diensten van debitel aan het eind van het eerste kwartaal van 2007 plaats.

debitel wil met deze overeenkomst zijn groeistrategie verder vormgeven. Klanten van dit bedrijf konden al mobiel bellen via de netwerken van KPN, Vodafone en Telfort. debitel verzorgt op deze netwerken zelf de marketing, sales, customer service en facturering. debitel versterkt met deze samenwerking zijn onafhankelijke positie. Door de ontwikkeling van een eigen netwerkinfrastructuur zal debitel bovendien een zuivere MVNO-rol vervullen en een deel van de netwerkstructuur van Orange overnemen. debitel kan hierdoor een grotere rol vervullen in de routering van telefonie en een breed spectrum van value added services aanbieden en producten met innovatieve betaal- en servicemogelijkheden introduceren. Voor Orange past deze samenwerking uitstekend in de strategie om netwerkcapaciteit in te zetten voor wholesale-activiteiten.

"Door deze samenwerking kan debitel een bredere rol in de telecommarkt gaan spelen", aldus Ron du Croix, ceo van debitel Nederland. "Wij kunnen onze klanten kwalitatief hoogstaande producten tegen gunstige tarieven aanbieden en onze partners bovendien voorzien van maatwerk ten aanzien van value added services en andere toepassingen'.

Yves Gauthier, countrymanager van Orange Nederland is blij met de samenwerkingsovereenkomst: "De verkooppunten en eigen netwerkinfrastructuur van debitel zijn voor Orange van grote waarde. debitels keuze voor Orange is kiezen voor een kwaliteitsprovider. Met de overeenkomst onderschrijven we een hechte samenwerking waarin we elkaar goed aanvullen."

De producten en diensten worden ontwikkeld voor particuliere en zakelijke klanten en zullen vermarkt worden onder het debitel merk. De aanvulling op het debitel-portfolio is einde Q1 2007 verkrijgbaar in de aangesloten verkooppunten van debitel, waaronder de 33 eigen debitel Shops en de 15 IT's Mobile Shop-in-Shops.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1830107). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.