Managed hosting door True

Sun Microsystems breidt portfolio uit met BakBone

 

Sun Microsystems heeft een distributieovereenkomst gesloten met BakBone, leverancier van oplossingen op het gebied van databescherming en back-up. Sun kan klanten hierdoor een breder aanbod bieden op het gebied van back-up, restore en disaster recovery.

BakBone ondersteunt al langer het Solaris-besturingssysteem, maar door de nieuwe overeenkomst kunnen de BakBone NetVault-producten nu ook rechtstreeks bij Sun en zijn partners worden afgenomen.

NetVault is een modulaire, objectgeoriënteerde applicatie die eenvoudig te onderhouden en uit te breiden is. Dit heeft zijn weerslag op de aanschafprijs van de licentie en de jaarlijkse onderhoudskosten, die globaal de helft zijn van die van monolithische back-upoplossingen.

Door gebruik te maken van disk staging en virtual tape library (VTL) gaat het maken van een back-up even snel als het schrijven naar een disk. Van databases kan online een back-up gemaakt worden door middel van plugins. Bij het restoren van de VTL is het niet nodig om tapes te laden en te scannen. Hierdoor is het recoveren van files vaak een kwestie van seconden, in plaats van minuten.

De grafische gebruikersinterface (GUI) is op alle platformen exact hetzelfde. Dit betekent dat een Windows-operator even makkelijk back-ups en restores kan verzorgen voor Unix- of Linux-omgevingen. Alle functionaliteit kan zowel vanuit de GUI als vanuit command scripts aangeroepen worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1830031). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.