Managed hosting door True

Citrix Systems wil Ardence overnemen

 

Citrix Systems, leverancier van 'access infrastructure'-oplossingen, heeft de intentie uitgesproken om het door CDG Europe gedistribueerde product Ardence over te nemen. Ardence maakt het mogelijk om het juiste operating systeem te versturen op het moment dat een gebruiker hierom vraagt. Ardence maakt dit mogelijk door gebruik te maken van een zogenaamde Vdisk (virtuele harddisk).

"Voor CDG betekent dit dat we op tijd hebben ingezien dat Ardence grote potentie heeft in de markt, zeker nu een grote speler als Citrix Ardence wil gaan overnemen", zegt Peter Hoekstra, ceo CDG Europe. "Voorlopig blijven we Ardence als los product verkopen. De partijen die nu al interesse hebben getoond in de oplossing Ardence hebben zeker een voorsprong in deze en kunnen hier de vruchten van plukken."

Citrix heeft een 3-tal pijlers gedefinieerd waarin de producten worden onder gebracht. Deze pijlers zijn virtualisatie, optimalisatie en streaming. In de pijler streaming valt de overname van Ardence dan ook te begrijpen. Dit betekent dat naast applicatie streaming (Tarpon) nu ook het operating systeem vanuit een centrale omgeving gestreamd kan gaan worden naar gebruikers toe. Citrix zal door de overname van Ardence een belangrijke speler worden in de markt voor wat betreft het streamen en virtualiseren van applicaties en operating systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1806151). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.