Managed hosting door True

Corel rondt aankoop van InterVideo af

 

Corel heeft de aankoop van InterVideo afgerond. Dit bedrijf is een leverancier van software voor het vervaardigen en afspelen van digitale media en richt zich voornamelijk op de HD-video- (high definition) en dvd-technologie. Corel heeft bijna 200 miljoen dollar voor InterVideo betaald.

Dankzij de versterking met InterVideo kan Corel aan zijn wereldwijde particuliere en zakelijke klanten gebruiksvriendelijke en breed inzetbare producten leveren voor het vervaardigen van HD-video en dvd's en digitale beeldbewerking. InterVideo's suite van softwareproducten voor digitale video en multimedia stelt gebruikers in staat om digitale multimedia-inhoud op te nemen, te bewerken en op schijf te zetten, te verspreiden en af te spelen op pc's en andere apparatuur. In 2005 heeft InterVideo een meerderheidsbelang verkregen in Ulead, een ontwikkelaar van software voor het bewerken van videobeelden en het maken van dvd's voor desktop-, server-, mobiele en internetplatforms en men verwacht de aankoop van het resterende belang in Ulead voor het einde van 2006 af te ronden.

Met deze aankoop wordt gekoppeld aan de kernonderdelen van InterVideo, zoals innovatie op het gebied van videotechnologie, gevestigde samenwerkingsverbanden met wereldwijde oem-partners voor pc's en een sterke marktaanwezigheid in de regio van Azië en de Pacific. "Dankzij deze strategische samenvoeging wordt de leidende positie van Corel op het gebied van digitale-mediasoftware nog verder versterkt en kunnen wij onze klanten, partners en aandeelhouders in de hele wereld nog meer toegevoegde waarde bieden", aldus David Dobson, ceo van Corel. "Wij heten de werknemers, klanten en partners van InterVideo van harte welkom en zien uit naar de samenwerking met hen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1796570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.