Managed hosting door True

Column

Hardware klaar voor Vista? Logisch toch

 

Vista: veelbelovend! Daar is (bijna) iedereen het over eens. En de hardware dan? Vista stelt hoge eisen aan hardware om optimaal gebruik te kunnen maken van alle nieuwe features. Sta eens stil bij wat de laatste tien jaar is veranderd. Internet voor de massa, digitale camera’s, chat, VoIP, MSN, bluetooth, draadloze muis en toetsenbord, ga zo maar door. Straks is er een nieuw besturingssysteem dat al deze features – en meer – verenigt. En geen software zonder hardware natuurlijk. Dus moet de hardware er ook klaar voor zijn.

De meeste computers die je nu kunt kopen, zijn Vista-klaar. Maar de randapparatuur? Microsoft heeft zelf muizen, keyboards en webcams die dat zeker zijn. Herkenbaar verpakt. Voor de handel een belangrijke extra impuls, want door Vista meteen meer te laten zijn dan een besturingssysteem krijgt het snel de ‘footprint’ die het verdient en is het meteen een volwassen commerciële omgeving waarin kan worden geïnvesteerd.

Nu pc’s in feite alles kunnen en centraal in de huiskamer staan, gaat het niet meer om technologie, maar om wat de eindgebruiker verwacht. Het gaat niet meer om ‘kunnen’, maar om gedrag. Als het om menselijk gedrag gaat, staat comfort centraal. Comfort is voor iedereen anders, maar ‘one-touch’ werkende bluetooth en een toetsenbord met een prettige toetsaanslag horen daar voor mij wel bij.

Jeanette Harmsen
Microsoft Hardware

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1771044). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.