Managed hosting door True

Kerio en BIT lanceren certificeringprogramma

 

Kerio, leverancier van securitysoftware, en distributeur BIT gaan per 1 januari 2007 alleen nog maar resellers op hun website vermelden die zich gecertificeerd hebben voor Kerio WinRoute Firewall en/of Kerio MailServer. Dit houdt in dat resellers zich zullen moeten certificeren als ze nog actief aandacht willen krijgen van beide partijen.

Momenteel beschikt Kerio over een lijst met ongeveer 700 resellers die ook nog eens allemaal via de Kerio-website gecommuniceerd worden. Deze lijst wordt echter per 1 januari 2007 drastisch ingekort om de klant een duidelijker beeld te geven welke resellers er actief met Kerio bezig zijn en wie er een bepaald basisniveau heeft om een eindgebruiker te helpen. “Dat betekent dus dat we een onderscheid moeten gaan maken tussen onze resellers”, meent Michel van Osenbruggen, directeur van BIT en aanspreekpunt voor de Nederlandse markt namens Kerio. “We hebben ervoor gekozen om de Kerio-resellers te scheiden in twee groepen: de geregistreerde en de gecertificeerde resellers. De laatste groep zullen we alleen nog via onze website communiceren zodat klanten weten welke resellers over een bepaalde basiskennis beschikken. Ook sturen wij klanten die zich bij ons melden door naar gecertificeerde resellers.”
Het certificeringprogramma houdt een jaarlijkse training in die met goed gevolg door middel van een examen moet worden afgesloten. Voor zowel Kerio WinRoute Firewall als Kerio MailServer moeten afzonderlijke trainingen worden gevolgd. Van Osenbruggen: “Dit certificeringprogramma wordt wereldwijd ingevoerd per 1 januari en daarom roepen we nu onze resellers op om nog voor de jaarwisseling een training bij ons te komen volgen. In 2007 zijn er ook wel trainingen maar de nieuwe lijst met resellers op de site geldt vanaf het nieuwe jaar. Resellers vragen we wel een kleine onkostenvergoeding om de training te volgen, maar dat is meer een drempel om alleen de écht geïnteresseerde resellers aan te trekken. Vooralsnog levert een certificering alleen maar exposure voor de reseller op en geven we geen extra kortingen. Dit is echter wel iets wat we voor de toekomst gaan bekijken, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe dat eruit gaat zien.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1735543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.