Managed hosting door True

Pointsec: InfoSecurity introductie in Benelux

 

InfoSecurity is uitermate geschikt om de verschillende soorten spelers in het beveiligingsveld te ontmoeten. Als nieuwkomer is het dan ook niet moeilijk om snel goede contacten te leggen. Met een stand op de beurs is Pointsec Mobile Technologies goed begonnen om de Benelux-markt voor encryptie van mobiele hardware voor zich te winnen.

Onbekend maakt onbemind is een uitspraak die niet op zou gaan op de InfoSecurity. Pointsec is een nieuwe speler op de Benelux-markt, maar de stand staat bijna de hele dag tjokvol. Op zich is dat niet verwonderlijk, want bijna elke beursbezoeker beschikt over minimaal één stuk mobiele hardware. “En dat moet goed beveiligd zijn”, meent Chantal ’t Gilde, managing director Benelux bij Pointsec. “Wat vooral enorm in opkomst is, is de mobiele e-mail. Iedereen wil de hele dag door maar op de hoogte zijn wat er zijn mailbox in komt of wil afspraken in zijn agenda zetten. Wij bieden deze mensen nu de mogelijkheid om deze informatie op hun mobiele producten goed te beveiligen.”
Pointsec Mobile Technologies is deze zomer gestart met zijn activiteiten in de Benelux. In Europa zijn ze al in veel landen vertegenwoordigd en wereldwijd pretendeert het bedrijf toonaangevende speler in de markt voor encryptie van mobiele hardware te zijn. ’t Gilde: “De verwachtingen zijn hoog gespannen. In andere landen hebben we gezien hoe we een dergelijke organisatie moeten opstarten. In de Benelux streven we er dan ook naar om in twee jaar tijd twintig tot dertig procent van de markt voor device encryptie in handen te hebben.”

SafeBoot
Concurrent van Pointsec is SafeBoot. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf vreest de komst van Pointsec niet. “Onze markt groeit elk jaar honderd procent en dan is het niet gek dat er nieuwe spelers bij komen”, meent Tom de Jongh, productmanager bij SafeBoot. “Wij hebben in Nederland al de klantenkring en ik denk niet dat Pointsec onze klanten kan bewegen over te stappen. Er is voor ons allebei ruimte genoeg om te groeien, al heb ik wel mijn vraagtekens bij hun activiteiten. De markt voor encryptie van data op laptops consolideert en met de komst van Vista komt er alleen nog maar een grote concurrent bij voor hen. Toch zijn ze wereldwijd goed bezig en heb ik respect voor hun agressieve marktbenadering. We gaan gewoon op een gezonde manier de concurrentie aan en we denken dat we hun wapengekletter kunnen pareren.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1731078). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.