Managed hosting door True

Beurzen zijn zo gek nog niet

 

We zullen er toch behoorlijk wat jaren voor terug moeten, naar de jaren tachtig van de vorige eeuw. De Efficiencybeurs in de RAI, afgeladen met computerapparatuur en -benodigdheden (plus in een hoekje nog wat kantoorinrichting). En dan de bezoekersaantallen: ver in de honderdduizend. En er was de Firato, dé beurs voor consumer electronics en met vergelijkbare bezoekersaantallen. Maar de Efficiencybeurs en de Firato zijn niet meer. Verdwenen vanwege de steeds lagere bezoekersaantallen. Intussen was de integratie van pc en ce in gang gezet. De Firato heeft zich tien jaar terug zelfs nog proberen om te vormen tot een multimedia-/internetbeurs, maar vergeefs. De bezoekers, of dat nu bedrijven zijn of consumenten, halen hun informatie wel op internet. Voor die informatie hoef je niet meer naar een beurs toe, zou je zeggen.

Maar ik vind deze ontwikkeling toch erg jammer. Want een beurs is ook een prima gelegenheid om te netwerken en van gedachten te wisselen, juist over de voor ons zo belangrijke ontwikkelingen zoals de convergentie tussen pc, ce en telecom. Die integratie is nu in volle gang! Er zijn vrijwel geen pc-winkels meer te vinden zonder flatscreen tv’s en geen tv-winkels meer zonder pc’s. En ze verkopen ook nog smartphones. Denk ook aan de mediacenters, die moet je ook echt zien. Daar kan een weblog echt niet tegenop. Heeft de Firato misschien de handdoek te vroeg in de ring geworpen?

Gelukkig zijn er nog specialistische beurzen en partnerevents die door diverse leveranciers en distributeurs worden georganiseerd. Deze ‘eigen’ evenementen zijn kleinschalig en leveren voor onze branche buitengewoon belangrijke momenten op. Hier kun je de broodnodige persoonlijke contacten leggen en voeling krijgen met wat er nu in onze markt speelt. Dat is echt wat anders dan er op internet of in de vakbladen over lezen!

De Efficiencybeurs en Firato krijgen we niet meer terug, maar ik zou er zeker voor willen pleiten de kleinschalige, specialistische beurzen vooral in stand te houden.

Ad van Schaik
Directeur BAS Distributie Nederland

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1713706). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.