Managed hosting door True

Column

Beren op de weg naar mobiel werken

 

In dit Europees jaar van de werknemersmobiliteit zien bedrijven nog veel beren op de weg naar mobiel werken. Dat blijkt uit de Europese Mobility Index 2006 van Avanade. Volgens dit onderzoek onder 210 cio’s van topondernemingen zijn de twee grootste beren databeveiliging en diefstal van mobiele apparatuur. Een logische conclusie gezien de recente voorbeelden van verloren of gestolen laptops en usb-sticks. Voor resellers biedt het bestrijden van die beren een interessante kans om zich te onderscheiden en extra omzet te realiseren!

Of cio’s het nu leuk vinden of niet, usb-sticks en geheugenkaarten zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Resteert alleen de vraag hoe informatie goed genoeg te beveiligen is om onbezorgd mobiel te kunnen werken. De laatste tijd zijn biometrische methoden, en dan vooral de vingerafdruk, in opkomst voor toegangbeveiliging. De naam ‘toegangbeveiliging’ inspireert echter veel hobbyisten tot het verleggen van hun grenzen. Daarom pleit ik als beste methode om de grootste beren op weg naar mobiel werken te verslaan voor versleutelde opslag, oftewel encryptie, van alle gevoelige informatie.

Omdat veel gebruikers en managers weinig kennis van beveiliging hebben, biedt het voor resellers een onderscheidende ‘unique selling point’. Dat die usp veel geld kan opleveren, blijkt wel uit de 30.000 usb-sticks die een groot accountantskantoor onlangs heeft aangeschaft. Nu liggen dat soort deals niet zomaar op straat, maar goed beveiligde opslagproducten zijn voor resellers onmisbare accessoires bij de verkoop van elke mobility-oplossing. Zeker omdat accessoires zowel de omzet als gemiddelde marge verhogen!

Vincent Oostlander, regional manager Benelux & Nordic van Kingston TechnologyDit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1692229). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.