Managed hosting door True

Sybase neemt data-integratieleverancier Solonde over

 

Sybase, leverancier van enterprise infrastructuren en software voor mobiele toepassingen, heeft het Duitse bedrijf Solonde voor een onbekend bedrag in contanten overgenomen. Solonde is leverancier van intelligente oplossingen voor data-integratie en -management.

De software van Solonde breidt de invulling van Sybase’s Unwired Enterprise strategie uit met functionaliteit voor het extraheren, transformeren en laden (ETL) van gegevens in business intelligence-omgevingen. Daarmee kunnen bedrijven beter onderbouwde beslissingen nemen op basis van geconsolideerde gegevens uit verschillende bronnen. Solande’s ETL-software combineert eenvoudig toepasbare functionaliteit met ongelimiteerde schaalbaarheid dankzij een unieke grid-architectuur voor een gemeenschappelijk platform voor datatransformatie.

"Solande maakt het voor Sybase mogelijk op een nieuw ontwikkeld ETL-platform voort te bouwen", zegt Raj Nathan, senior vice president en general manager Information Technology Solutions Group bij Sybase. "Deze overname completeert onze bestaande technologie, breidt het data-integratieportfolio uit en versterkt onze Unwired Enterprise-strategie."

De ETL-functionaliteit van Solonde completeert Sybase’s schaalbare IQ analytics server en het bedrijfskritische datamanagementsysteem Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE). Sybase IQ kenmerkt zich door hoge prestaties op query-gebied en het efficiënt opslaan van gestructureerde en ongestructureerde gegevens, terwijl Sybase ASE vooral wordt toegepast voor het beheren van grote gegevensbestanden met hoge transactievolumes. Met de overname van Solonde versterkt Sybase zijn data-integratiefunctionaliteit die al bestaat uit replicatie, datafederatie (enterprise information integration/EII), real-time datapropagatie en functies voor het zoeken van gegevens. Klanten profiteren vooral van de ETL-functionaliteit bij het manipuleren van datawarehouses met historische en operationele data uit diverse bronnen.

Solonde’s ETL-oplossing is eenvoudig te installeren en reduceert daardoor de benodigde tijd, geld en mensen voor business intelligence-projecten. Bovendien is Solonde gebaseerd op een modern ontwerp en schaalbare grid-architectuur, waarmee gegevens uit alle belangrijke databases te verwerken zijn, inclusief platte bestanden, xml, webservices en SAP R/3-data. Solonde levert Sybase tevens gecertificeerde SAP-integratietechnologie.

"We zijn verheugd dat onze ETL-suite Sybase versterkt op het gebied van analytisch datamanagement", zegt Gerrit Kolb, ceo van Solonde. "Daarmee krijgen klanten toegang tot een intelligentere infrastructuur."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1667652). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.