Managed hosting door True

Column

Het kanaal gaat illegaal

 

Illegale content op desktops en bedrijfsnetwerken is een serieus probleem aan het worden. Medewerkers downloaden thuis of op kantoor mp3’s, spelletjes of andere software op laptops van de zaak. Een wirwar van legale en illegale data en applicaties is het gevolg. Vaak staan medewerkers niet stil bij het feit dat het downloaden van dergelijke content grote risico’s met zich meebrengt. Niet zozeer voor henzelf, maar vooral voor de werkgever. Deze is namelijk juridisch aansprakelijk voor alle content op het bedrijfsnetwerk. En dus ook voor illegale software!

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook - of misschien juist - voor het uitbannen van illegale software en bestanden op laptops en het netwerk. Het is voor it-afdelingen vaak ondoenlijk om te controleren of laptops zijn ‘besmet’ met content die er niet thuishoort. Gelukkig zijn er diverse oplossingen op de markt die daarbij helpen. Voor het beheer van downloadgedrag moeten bedrijven zich niet alleen richten op de gateway. Toegegeven, veel gevaar komt daar vandaan, maar bedrijfslaptops worden mee naar huis genomen en buiten het bedrijfsnetwerk om aan internet gekoppeld waardoor het beheer volledig kwijt is. Controle op desktop- en applicatieniveau is dan ook essentieel.

Strenge regelgeving stelt paal en perk aan illegale content. Het is dus niet zo zeer de vraag óf, maar hoe bedrijven hier iets tegen moeten doen. Resellers spelen hier een belangrijke rol in door hun klanten te wijzen op de risico’s en plichten en vervolgens de juiste oplossingen te adviseren. Op die manier zorgen ze ervoor dat hun klanten ‘compliant’ zijn aan regelgeving en tegelijk downtime kunnen beperken. Het beteugelen van illegale content is dus niet alleen beter voor de softwarevendors en het verkopende kanaal, maar uiteindelijk ook voor de gebruikers.

Terry Conroy
Regional sales manager Websense Benelux

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1659027). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.