Managed hosting door True

Samenwerking bedrijven voor voice over wlan

 

Cisco Systems werkt samen met Intel, Nokia, Research in Motion (RIM) en enkele andere technologiebedrijven aan toestellen en netwerkcomponenten voor voice over wireless lan.

Voice over wlan, ofwel spraak via wifi, is een toepassing die nu nog weinig door bedrijven wordt gebruikt. Nu bedrijven zich met hun technologiekeuze steeds meer richten op efficiencyverhoging in plaats van kostenbesparing, wordt de markt snel rijp voor spraak via wifi. Deze technologie draagt immers bij aan de productiviteit van medewerkers die veel mobiel werken, zoals artsen en verplegers of personeel in magazijnen. Het succes van voice over wlan hangt grotendeels af van de beschikbaarheid van de juiste draadloze apparaten, die zowel goed beveiligd als eenvoudig te bedienen zijn.

Cisco Systems heeft zijn Unified Wireless Network geoptimaliseerd voor spraak. Het netwerk beschikt over features zoals end-to-end quality of service en snelle en veilige roaming, ondersteund door diverse access points.

Het Cisco Compatible Extensions-programma heeft als doel om de beschikbaarheid te vergroten van draadloze toestellen die goed samenwerken met de Cisco wlan-infrastructuur en met Cisco-innovaties op het vlak van beveiliging, mobiliteit, quality of service en netwerkmanagement. De samenwerking met Intel en Nokia heeft al geleid tot verbeteringen op diverse gebieden: de beveiliging van de wifi-beller, roaming op het gehele bedrijfsterrein en managementfeatures om RF-storingen op te sporen en te verminderen. Andere verbeteringen die naar aanleiding van het Compatible Extensions-programma zijn gerealiseerd, zijn verlenging van de batterijlevensduur, het voorrang geven van telefoonverkeer om de quality of service van spraak te optimaliseren, en verbetering van de gebruikerservaring door het tegengaan van typische problemen op het gebied van spraak, zoals jitter, vertraging en verbreking van de verbinding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1433805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.