Managed hosting door True

Nortel en Huawei zoeken elkaar op in ultra breedband

 

Nortel en Huawei gaan gezamenlijk ultra breedband access oplossingen ontwikkelen. De joint venture die hieruit ontstaat, gaat zich richten op telecombedrijven. Nortel gaat daarnaast de producten van Huawei voeren.

Met de oplossing krijgen de serviceleveranciers krijgen de mogelijkheid om de levering van voice, data en draadloze services voor de zakelijke en consumentenmarkt te convergeren op een IP platform dat zowel koper, fiber en fixed wireless netwerken ondersteunen.

Het nieuwe bedrijf zal voor het merendeel in handen zijn van Nortel. De productontwikkelingen zullen vooral gericht zijn op het versterken van de Huawei productlijn en het ontwikkelen van nieuwe ultra breedband producten. Dit portfolio zal uitsluitend via Huawei en Nortel geleverd worden.

Met deze stap krijgt Nortel een voet in de markt voor toegangsnetwerken. Wim Te Niet, vp carrier networks Benelux en Nordics van Nortel: 'Dit voegen we toe aan ons portfolio en daarmee worden we reseller van de Huawei-oplossing. Deze combinatie is een sterke voor zowel ons als voor Huawei.'

De verwachting is dat Nortel en Huawei de vorming van de joint venture eind 2006 afgerond hebben. Ook de producten die uit de joint venture voortkomen zullen tegen die tijd beschikbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1109257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.