Managed hosting door True

Nieuw innovatiecentrum voor Microsoft

 

Microsoft opent in januari 2006 het Microsoft Inovatie Centrum in Barneveld. Met dit centrum beoogt Microsoft het software-ecosysteem - dat bestaat uit partners, zakelijke klanten, academische instellingen, software-ontwikkelaars en eindgebruikers - in Nederland inzicht te geven in zijn nieuwe producten en technologie.

Door het innovatiecentrum kunnen zij anticiperen op de ontwikkelingen, beter gebruik maken van alle mogelijkheden die de software biedt en de juiste keuzes maken voor innovatieve oplossingen. Wereldwijd wil Microsoft in totaal 90 van deze innovatiecentra opzetten. Het uiteindelijke doel van deze Microsoft Innovation Centers is het stimuleren van de economische groei op de lange termijn in de regio’s waar deze centra gevestigd zijn.

‘Met het innovatiecentrum in Barneveld willen we de Nederlandse softwaregemeenschap in de breedste zin des woords stimuleren om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en te gebruiken,’ zegt Fred Verboon, group marketing manager van Microsoft. ‘Met workshops, seminars en een goed geoutilleerd laboratorium willen we hen inzicht geven in de mogelijkheden van de software van vandaag en morgen, zodat zij ook het volledig potentieel van onze software kunnen realiseren. Met dit centrum willen we ook ons steentje bijdragen aan het streven van Nederland naar meer innovatie en naar een kenniseconomie met hoogwaardige werkgelegenheid.’

Vanaf de eerste dag zijn naast Microsoft nog een aantal andere softwarebedrijven en partners betrokken bij de totstandkoming van het MIC: Avenade, Borland, CapGemini, Boer & Croon / Nextrategy, HP, InfoSupport, Intel, Inter Access, Microfocus, Qurius ETX en WinVision. Naar verwachting zal het innovatiecentrum jaarlijks tussen de 4000 en 6000 bezoekers ontvangen.

Zowel Microsoft als zijn partners geven invulling aan het MIC, onder meer door het geven van seminars, workshops en het inrichten van een softwarelaboratorium. MIC in Barneveld kent een open karakter, is laagdrempelig en heeft een ’community’-sfeer. Ook de inrichting is daarop toegesneden. Het centrum heeft naast receptie, ontvangst en restaurant vier ruimtes voor in totaal 125 bezoekers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1051407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.