Managed hosting door True

'MKB-bedrijven doen eigen financiële administratie'

 

Uit onderzoek van softwareleverancier Mamut onder circa honderd MKB-ondernemingen blijkt dat het aantal kleine en middelgrote bedrijven dat hun financiële administratie uitbesteedt, sterk is gedaald.

De reden voor de daling is de bredere beschikbaarheid van softwarepakketten voor financiën en het feit dat deze pakketten steeds goedkoper en gebruiksvriendelijker worden. De financiële administratie in eigen hand houden biedt voor MKB-ondernemingen verregaande voordelen. Zo besparen bedrijven kosten op uitbesteding en profiteren ze van diepgaand inzicht in de financiële cijfers en de stand van zaken. Daarnaast kunnen MKB’ers snel schakelen als de omzet eventueel terugloopt, wat de basis biedt voor een zelf ontwikkelde continuïteitsstrategie.

‘MKB-bedrijven die zelf hun financiële administratie voeren, moeten beschikken over softwarepakketten die zijn afgestemd op MKB-specifieke behoeften, zoals het snel en overzichtelijk opvragen van de ingevoerde financiële gegevens,’ zegt Dave Kroder, countrymanager van Mamut. ‘Steeds meer leveranciers, waaronder Mamut, ontwikkelen en leveren dergelijke pakketten. Daar komt bij dat de prijs van financiële software terugloopt, waardoor deze oplossingen binnen handbereik komen van elke organisatie, ongeacht de omvang of budgetten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1028849). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.