Managed hosting door True

ICT-industrie klimt in 2004 uit het dal

 

Volgens de ICT Barometer van Ernst & Young verbeteren de perspectieven voor de ICT-industrie voor volgend jaar structureel. Uit een tweetal metingen blijkt dat het dieptepunt voor hard- en software en dienstverlening nu is bereikt.

Ernst & Young (E&Y) stelt op grond van haar tweemaandelijkse onderzoek dat volgend jaar de bestedingen van opdrachtgevers in de ICT-industrie weer stijgen. Deze ontwikkeling vertaalt zich met name in een stijging van omzetten in hard- en software en een vermoedelijk einde aan de omzetdaling bij externe dienstverleners.

Zowel de meting in september als die van jongstleden november geeft aan dat de budgetten voor 2004 per saldo zullen toenemen. Traditioneel wordt onder opdrachtgevers in het najaar ook bepaald welk budget voor het komend jaar voor ICT wordt vrijgemaakt. Nu blijkt dat één op de drie ondervraagde directeuren en managers bij overheid en bedrijfsleven een stijging van het budget verwacht, terwijl 18% van een daling uitgaat.

De stijgende budgetten worden met name besteed aan de aanschaf van nieuwe hard- en software. Een groter budget is overigens nog niet meteen goed nieuws voor de externe dienstverleners die dit jaar al een belangrijke teruggang in omzet zagen. Per saldo blijven de bestedingen op dit punt nog teruglopen, maar het extreme karakter van de daling is wel verdwenen. Positieve uitschieter is de sector handel en distributie die zich voorneemt volgend jaar meer externen in te huren. De overheid blijft als opdrachtgever stabiel. In de sectoren productie en industrie en dienstverlening, en met name ook bij de grote bedrijven, is nog een daling te verwachten in de inhuur van externen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/102234). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.