Managed hosting door True

SSA Global publiceert resultaten eerste kwartaal 2006

 

SSA Global, leverancier van bedrijfsoplossingen en -services, heeft vandaag de financiële resultaten over het eerste kwartaal, eindigend op 31 oktober 2005, bekendgemaakt.

‘Met genoegen kunnen wij mededelen dat het eerste kwartaal van het boekjaar 2006 opnieuw bijzonder succesvol is geweest,’ zegt Mike Greenough, chairman, president en CEO van SSA Global. ‘Dit is het 14e achtereenvolgende winstgevende kwartaal met aanhoudend sterke inkomsten uit licenties. Hieruit blijkt dat onze klanten zeer tevreden zijn over onze productstrategie en oplossingen.’

De totale omzet over het eerste kwartaal steeg van 166,6 miljoen dollar naar 177,5 miljoen dollar, een toename van 7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De inkomsten uit licenties over het eerste kwartaal kwamen uit op 52,0 miljoen dollar, een stijging van 26 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. De licentie-inkomsten die op organische basis met 21 procent stegen waren goed voor 29 procent van de totale omzet, een toename van 4 procent ten opzichte van vorig jaar.

De overname van Epiphany, die op 29 september 2005 tot stand kwam, droeg 6,4 miljoen dollar bij aan de totale omzet en 2,4 miljoen dollar aan de licentie-inkomsten over het eerste kwartaal van het huidige boekjaar.

In het eerste kwartaal werd 49 procent van de omzet behaald in Noord-Amerika, terwijl Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) goed waren voor 35 procent. De markten in Zuid-Amerika en Azië-Pacific/Japan (APJ) namen de resterende 16 procent voor hun rekening. In het kwartaal dat eindigde op 31 oktober 2005 werden 982 contracten gesloten voor de levering van software. Daaronder waren 58 nieuwe klanten, goed voor 8 procent van de totale licentiewaarde van de genoemde contracten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1022072). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.